Posted on Hozzászólás most!

Ismerd meg! – Ravintsara

Ravintsara

Az Ismerd meg! sorozattal az a célom, hogy minél több illóolajat, növényi olajat és aromavizet mutassak be nektek, hogy magabiztosabban alkalmazhassátok őket otthon!


A Ravintsara (Cinnamomum camphora ct. cineol) – nem összetévesztendő a sima kámforfával (Cinnamumum camphora) – a babérfélék családjába tartozik. Kellemes illatú levendulához, rozmaringoz hasonló aromával bír. Illóolaját leveleiből vízgőzdesztillációval nyerik ki.

Ebben az illóolajban nagy arányban (~54%) van jelen az 1-8 cineol kémiai vegyület, amely erőteljes vírus- és baktériumölő, de immunerősítő, nyákoldó és köptető hatása is figyelemreméltó. Éppen ezekért a tulajdonságaiért is szeretjük annyira a téli időszakban, amikor immunrendszerünk támogatásra szorul. Felnőtteknél és gyerekeknél is biztonsággal használhatjuk!

Remekül alkalmazható vírusos légúti megbetegedések, influenza esetén. Ha rossz a hangulatunk, stresszesek vagyunk, vagy álmatlanság gyötör minket, akkor is fordulhatunk a Ravintsara illóolajához! Gondoltad volna? 🙂

Megelőzés céljából tehetjük párologtatóba, vagy heti rendszerességgel kenjük be hátunkat a gerinc mentén a következőkhöz hasonló módon.

Megbetegedés esetén a gerinc mentén növényi olajjal keverve kenjünk fel 5-7 csepp illóolajat naponta 3 alkalommal. Fontos, hogy lentről felfele kenjük, az energiaáramlásnak megfelelően. Az illóolaj aránya függ a beteg életkorától, de felnőtt esetében a terület nagyságától is.

Szorongás, stressz, álmatlanság esetén használjuk fürdővízbe: vivőanyagban elkeverve – ez lehet, só, tej, tejszín – adjuk 10-12 csepp illóolajat a fürdővizünkhöz és élvezzük a hatását!

Vigyázat! A várandósság első harmadában és görcsös köhögés esetén ellenjavallt az alkalmazása!

Kérdés esetén keress bizalommal!

Az illóolajat itt szerezheted be!

Nem szeretnél lemaradni az érdekességekről, akciókról, nyereményekről?- Kövess facebookon!

Vélemény, hozzászólás?