Posted on Hozzászólás most!

Illanna répatorta

Bevallom, a múltkori Illatos-Illannás sütőtök krémlevesnél elég nagy bajban voltam, amikor le kellett írnom nektek a receptet 🙂

Ezért, most, amikor hetekig kutattuk a répatorta recepteket, hogy közös programként párhuzamosan megsüssük egy másik országban élő barátnőmmel (kis eltéréssel :D) mindent pontosan lejegyzeteltem nektek, amikor összeállítottam a saját receptemet 😉 Remélem megsütitek 🙂

  • előkészítés: 30 perc
  • sütés: 45 perc
  • 16 adag

A sütőt melegítsd elő 180 fokra (alul-felül sütés), ezt az adagot egy 24×24 cm-es tálban sütöttem meg. Vegyél elő két tálat és kezdődhet a kikapcsolódás 🙂

Illanna répatorta

20191130_212352.jpg

az első tálban keverd össze a következő hozzávalókat:

  • 300g liszt
  • 20g őrölt mandula
  • 2 tk sütőpor
  • fél tk só
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk kardamom
  • fél tk szegfűszeg
  • fél tk szerecsendió
  • fél tk majoranna

durvára aprítva:

  • 50 g dió
  • 50 g törökmogyoró
  • 20 g tökmag
  • 20 g szeletelt mandula (lehet aprított is, nekem épp ez volt itthon)
  • 100 g barnacukor
  • 50 g kristálycukor
  • fél narancs héja (bio) – a fele díszítéshez fog kelleni

egy második tálba ezek jönnek:  

  • 240 ml olaj
  • 4 tojás
  • 325 g ananász aprítva (díszítéshez tegyél félre)
  • 1 narancs leve
  • 250 g répa, lereszelve

krém:

Elkészítés Az első tálban lévő hozzávalókat keverjük össze, tegyünk ugyan így a második tálban lévőkkel is, majd a kettőt egymással is keverjük össze. Kész is, mehet a sütőpapírral bélelt formába, majd a sütőbe 45 percre – vagy tűpróbáig. Amíg sül, a krém hozzávalóit homogén masszává keverem és amint a torta kihűlt – ez a legnehezebb rész – rákenem. Közben az ananászdarabokat lepirítom, a bio narancsot vékonyan felszeletelem, pirítok kókuszreszeléket és a friss majorannát, diót felvágom.  ————– Kövess Facebookon, hogy ne maradj le semmiről!

20191130_201452.jpg
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük