Bevallom, a múltkori Illatos-Illannás sütőtök krémlevesnél elég nagy bajban voltam, amikor le kellett írnom nektek a receptet 🙂
Ezért, most, amikor hetekig kutattuk a répatorta recepteket, hogy közös programként párhuzamosan megsüssük egy másik országban élő barátnőmmel (kis eltéréssel :D) mindent pontosan lejegyzeteltem nektek, amikor összeállítottam a saját receptemet 😉 Remélem megsütitek 🙂
- előkészítés: 30 perc
- sütés: 45 perc
- 16 adag
A sütőt melegítsd elő 180 fokra (alul-felül sütés), ezt az adagot egy 24×24 cm-es tálban sütöttem meg. Vegyél elő két tálat és kezdődhet a kikapcsolódás 🙂
Illanna répatorta

az első tálban keverd össze a következő hozzávalókat:
- 300g liszt
- 20g őrölt mandula
- 2 tk sütőpor
- fél tk só
- 1 tk fahéj
- 1 tk kardamom
- fél tk szegfűszeg
- fél tk szerecsendió
- fél tk majoranna
durvára aprítva:
- 50 g dió
- 50 g törökmogyoró
- 20 g tökmag
- 20 g szeletelt mandula (lehet aprított is, nekem épp ez volt itthon)
- 100 g barnacukor
- 50 g kristálycukor
- fél narancs héja (bio) – a fele díszítéshez fog kelleni
egy második tálba ezek jönnek:
- 240 ml olaj
- 4 tojás
- 325 g ananász aprítva (díszítéshez tegyél félre)
- 1 narancs leve
- 250 g répa, lereszelve
krém:
- 250 g krémsajt (natúr – én Philadelphiát használtam)
- 100 g szomba hőmérséketű (!) vaj
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 15 csepp édesnarancs illóolaj
- 5 csepp grapefruit illóolaj
Elkészítés Az első tálban lévő hozzávalókat keverjük össze, tegyünk ugyan így a második tálban lévőkkel is, majd a kettőt egymással is keverjük össze. Kész is, mehet a sütőpapírral bélelt formába, majd a sütőbe 45 percre – vagy tűpróbáig. Amíg sül, a krém hozzávalóit homogén masszává keverem és amint a torta kihűlt – ez a legnehezebb rész – rákenem. Közben az ananászdarabokat lepirítom, a bio narancsot vékonyan felszeletelem, pirítok kókuszreszeléket és a friss majorannát, diót felvágom. ————– Kövess Facebookon, hogy ne maradj le semmiről!
