Minőség az aromaterápiában

Illanna aromaterápia logo2014 óta foglalkozom aromaterápiával és elkeseredve látom, hogy általában az üzletekben, illóolaj néven forgalmazott szintetikus szerek kaphatóak. Sajnos olyannal is találkoztam már, hogy terápiás hatásúként tüntették fel, de ez nem volt igaz. Ahhoz, hogy ezeket ki tudjuk szűrni számtalan dologra kell odafigyelnünk! Az oldalon csak olyan termékeket forgalmazok, amiket ismerek és biztosan tudom, hogy a minőségük kíváló.

Miért nem 300 Ft egységesen minden illóolaj? 

Azért, mert ezek az illóolajok valóban láttak növényt! Szakértelemmel készültek a természetben gyűjtött alapanyagokból, nem pedig laboratóriumi körülmények között hozták őket létre! Éppen ezért terápiás hatással rendelkeznek és megfelelnek arra, hogy az aromaterápiában használjuk őket.

Mielőtt bárhol vásárolsz feltétlenül tájékozódj, hogy megfelelnek-e az illóolajok az elvárt minőségi követelményeknek!

Számomra fontos a minőség, ezért felelősséget vállalok azért, hogy az illanna.hu oldalon forgalmazott illóolajok, illetve keverékek minden esetben:

  • 100 % -os tisztaságúak
  • 100 % -ban természetes összetevőkből állnak
  • Nem tartalmaznak szintetikus anyagokat
  • Kemotípus szerint és botanikailag bevizsgáltak
  • Tartósítószert és színezékeket nem tartalmaznak

Az illóolajok vizsgálati lapját e-mailen keresztül tudod kikérni!

Forgalmazott márkák:

Pranarom illóolaj

A neves gyógyszerész és aromaterapeuta, Dominique Baudoux által 1991-ben Belgiumban alapított PRANAROM az iparág vezető tudományos és orvosi aromaterápiás laboratóriuma. A Pranarôm tudományos és orvosi aromaterápiás laboratórium létrehozásával a csoport kulcsfontosságú nemzetközi szereplővé vált a gyógynövények piacának növekedésében.

Több mint 30 éves tapasztalattal és egy harmadik, 1999-ben alapított márka, a Biofloral megérkezésével az Inula csoport a természetes terápiák legígéretesebb alszegmensére specializálódott, mint például az aromaterápia, a gemmoterápia és a Bach virágterápia.

Az elismert tudományos pozíció és az általa gyártott termékek minőségének köszönhetően az INULA cégcsoport az elmúlt 15 évben rendkívüli növekedést tapasztalt, és ma már több mint 25 országban van jelen

A Pranarôm által is elfogadott minőségű aromaterápiát csak állandó és kifogástalan minőségű termékekkel lehet gyakorolni. A Pranarôm fizikai és kémiai minőségellenőrzést végez. Minden egyes illóolaj esetében fizikai teszteket végeznek, mint például a refrakciós index elemzés, az optikai rotáció analízis, a sűrűségmérés, a lobbanáspontszámítás stb., illetve olyna kémiai vizsgálatokat, mint a kromatográfia és tömegspektrometria. A szagot, a színt és a textúrát szigorú szabvány szerint ítélik meg.

 

Oshadhi

Hiteles, eredeti 100 %-os tisztaságú, vadon nőtt, vagy minősített biogazdálkodásból származó olajok és termékek.

Az Oshadhi illóolajok a világ legjobb minőségű, 100 %-os olajai, melyek elismert, megbízható lepárlókban készülnek. Megadjuk minden olaj növénytani nevét, hogy vásárlóink pontosan beazonosíthassák, mit rendelnek.

Az Oshadhi világelső a terápiás célokra használható olajok minőségét illetően. Ez a legelismertebb, legkörültekintőbben előállított aromaterápiás termékcsoport a világon. Kifogástalan gondoskodás jellemzi mind a termesztés, a lepárlás, a palackozás, és a csomagolás fázisát.

Minden Oshadhi termék kézzel készül, mellőzve az elektromágneses hullámokat kibocsátó gépeket, hogy ne zavarja meg semmi az olajok rendkívüli és finom energiáit.

Az európai Eco-Cert minőségellenőrző testület tanúsítványa garantálja, hogy az Oshadhi összes terméke megfeleljen a nemzetközi elvárásoknak.

Arura logo

Magyarország fekvése és természeti adottságai számos gyógy- és fűszernövény termesztésére alkalmas. Baranya és Dél-Somogy különösen kedvező adottságokkal bír. Ez a tény valamint a tiszta, természetes, hamisítatlan illóolajok sokoldalú felhasználásának terjedése hívta életre az Arura Illóolaj Manufaktúra megalapítását 2016-ban Szigetváron.

Illóolaj lepárlónkban gőzdesztillációval egy – a középkor óta hagyományosan – vörösrézből készült, valamint egy a mai kor igényeinek megfelelő rozsdamentes acélból épült lepárlóüstben dolgozzuk fel az illóolaj tartalmú növényeket. Célunk hazai gyógy- és fűszernövényekből jó minőségű, 100 %-ban természetes, terápiás tisztaságú illóolajok és hidrolátumok előállítása. Szaporítókertünkben vegyszermentes körülmények között többféle aromás növénnyel kísérletezünk. A próbalepárlások során desztillált illóolajokat gázkromatográfiás vizsgálatnak vetjük alá, majd az eredményektől függően döntünk nagyobb ültetvény létrehozásáról. Kínálatunkban többféle aromavíz és illóolaj szerepel: Orvosi levendula, Orvosi zsálya, Muskotályzsálya, Citromfű, Borsmenta, Kerti kaukkfű, Kerti izsóp, Rozmaring, Orvosi székfű, Szurokfű.

szomódi levendulás
Hogyan kezdődött? Természetesen szeretjük a levendulát… Szerettük volna kipróbálni kreatív ötleteinket valami olyan dologban, mely mindkettőnkhöz közel áll. Az volt a tervünk, hogy hozzunk létre valami különlegeset, melybe tudásunk legjavát tesszük, amit mások is élvezhetnek, és közben nyújtson számunkra kikapcsolódás és aktív pihenést. E gyógynövényes kert feleségem gyógyszerész és jómagam kertész szakmájának közös nevezője, melyet egy festői díszlet közé sikerült helyezni.
Reméljük a közeljövőben Önök is megtapasztalhatják kertünk szépségét!

 

Miután megfogalmazódott a bennünk az ötlet az első feladat megtalálni az ideális helyet a levendulának, mely köztudottan nem szereti a nedves vizes területet, jól érzi magát a köves, száraz meleg domboldalakon, kifejezetten igényli a sok napsütést. Nóri családja Szomódról származik, így nem volt számunkra ismeretlen hogy hol keressük a megfelelő adottságú területet. A határa kifejezetten alkalmas erre,nem véletlenűl híres ez a vidék szőlőtermesztéséről és borairól. Tudtuk, ahol a szólő, ott a levendula is jól fogja magát érezni.

Mindketten visszatértünk gyökereinkhez, Nóri a ott kezdet földet művelni, ahonnan származik, jómagam pedig folytattam azt a családi hagyományt, mely több generáció óta öröklődik a fölművelést.

2012 tavaszán szülővárosomban, Balmazújvároson elültettünk 80 db levendulatövet, hogy megtapasztaljuk a termesztés számunkra kérdéses részeit és tapasztalatot szerezzünk a levendulatermesztésben. Ekkor még Budapesten laktunk, ahol szintén ültettünk balkonládába levendulát, mely aztán igazán ki volt téve a viszontagságoknak. Közben összeházasodtunk és a nászút néhány állomása hova is vezethetett volna, mint a festői szépségű Provance-ba, ahol még inkább magával ragadott a levendulatermesztés. Sok élménnyel és információval feltöltődve kezdhettünk neki levendulás kertünk tervezésének.

Az illat a lélek egyik kifejező eszköze, ezért amikor illatot választunk otthonunkba fontos szempont, hogy az adott szinergia hogyan befolyásolja a hangulatunkat, lelkiállapotunkat, s hogy milyen eszköz segítségével juttatjuk a térbe.

Több éves aromaterápiás tanulmányokat illetve franciaországi parfüm készítési alapokba való betekintést követően született a Fagnes márka, ami egyfelől megfelel minden olyan szakmai elvárásnak, ami az aromaterápia szempontjából fontos lehet: minőség, arányok, keverési szempontok, másfelől kinyitja ezt a fantasztikus tudást és elérhetővé teszi mindenki számára, aki nem kíván az illatokkal mélyebben foglalkozni, de szívesen élvezné wellness céllal az otthonában, környezetében természetes illatkompozícióink testet, lelket támogató hatását.

A Fagnes botanikai térparfümök egy-egy lelkiállapot, hangulat köré szőtt szinergiák, egy-egy életérzést megragadó kompozíciók. Minden illat illóolajokból és abszolútokból készül, tehát természetes növényi kivonatokból, s ezek legtöbbje bio minősítésű, ezért is nevezzük őket botanikai térparfümöknek. A bio összetevőket zölddel ki is emeltük a termékek dobozán. Az így készült illatokat pedig növényi (bio) alkoholba ágyaztuk, mert az alkohol stabilizálja az illatmolekulákat és tartóssá teszi az illatot, illetve a folyékonyabb textúra miatt a párologtatót sem tömíti el.

Botanikai térparfümjeink stílusos párologtatásához a Bloomy Lotus diffúzor kollekcióját ajánljuk, melynek modelljei a természet ihlette formákból és az aromaterápia párosításából születtek. Minden részletük aprólékosan került kidolgozásra, hogy egy gombnyomásra átalakítsa a körülöttünk lévő tér atmoszféráját. Erőteljes aromapárájuk révén illatosítanak, miközben egészséges nedvességet biztosítanak a szoba száraz levegőjének, ezzel támogatva a relaxációt és a kellemes közérzetet. 

Diffúzoraink illeszkednek bármely enteriőrbe, s a letisztult, szofisztikált design révén képesek szemet gyönyörködtetően kitűnni a környezetből. Mindegyik innovatív modellünket a természet formái alapján mintáztuk, s csodás, nyugtató fényterápiával egészítettük ki, hogy kellemes hangulatot teremtsen, s segítse az otthoni ellazulást, pihenést, feltöltődést

Az amerikai bázisú, zárt rendszerű cég mottója, hogy minden családban legyen egy gyógyító. Kíváló minőségű termékeikkel és az egymást segítő vásárlókkal az a céljuk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék az aromaterápiát és a mindennapi problémákra legyen egy illóolajos megoldásunk! Ha többet szeretnél megtudni, látogass el az Aromás mindennapok oldalra!

error: Content is protected !!
0

Your Cart

Őszi szünet