Minőség az aromaterápiában

Illanna aromaterápia logo2014 óta foglalkozom aromaterápiával és elkeseredve látom, hogy általában az üzletekben, illóolaj néven forgalmazott szintetikus szerek kaphatóak. Sajnos olyannal is találkoztam már, hogy terápiás hatásúként tüntették fel, de ez nem volt igaz. Ahhoz, hogy ezeket ki tudjuk szűrni számtalan dologra kell odafigyelnünk! Az oldalon csak olyan termékeket forgalmazok, amiket ismerek és biztosan tudom, hogy a minőségük kíváló.

Miért nem 300 Ft egységesen minden illóolaj? 

Azért, mert ezek az illóolajok valóban láttak növényt! Szakértelemmel készültek a természetben gyűjtött alapanyagokból, nem pedig laboratóriumi körülmények között hozták őket létre! Éppen ezért terápiás hatással rendelkeznek és megfelelnek arra, hogy az aromaterápiában használjuk őket.

Mielőtt bárhol vásárolsz feltétlenül tájékozódj, hogy megfelelnek-e az illóolajok az elvárt minőségi követelményeknek!

Számomra fontos a minőség, ezért felelősséget vállalok azért, hogy az illanna.hu oldalon forgalmazott illóolajok, illóolaj keverékek minden esetben:

  • 100 % tisztaságúak
  • 100 % természetes összetevőkből állnak
  • Kemotípus szerint és botanikailag bevizsgáltak
  • Tartósítószert és színezékeket nem tartalmaznak

Az illóolajok vizsgálati lapját e-mailen keresztül tudod kikérni!

Forgalmazott márkák:

Pranarom illóolaj

Több mint 300 illóolaj kerül bemutatásra a fogyasztók számára a Pranarôm márkanév alatt, egytől-egyig 100% -ban tiszták és természetesek.

Az illóolaj minden egyes darabja botanikai szempontból és biokémiai szempontból meghatározható, és gázkromatográfiával tudományos szempontból elemezhető. A Pranarôm nem veszélyezteti az illóolaj tisztaságát és összetevőit, a CTEO címke a végső garancia erre a felülmúlhatatlan minőségre.

Kiváló hírnevének köszönhetően a Pranarôm büszke arra, hogy hivatalos szállítója a legrangosabb szépségmárkának az Estee Lauder-nek, illetve a gyógyszeriparban a Pfizer, Capsugel cégeknek.

A Pranarôm által is elfogadott minőségű aromaterápiát csak állandó és kifogástalan minőségű termékekkel lehet gyakorolni. A Pranarôm fizikai és kémiai minőségellenőrzést végez. Minden egyes illóolaj esetében fizikai teszteket végeznek, mint például a refrakciós index elemzés, az optikai rotáció analízis, a sűrűségmérés, a lobbanáspontszámítás stb., illetve olyna kémiai vizsgálatokat, mint a kromatográfia és tömegspektrometria. A szagot, a színt és a textúrát szigorú szabvány szerint ítélik meg.

 

Oshadhi

Hiteles, eredeti 100 %-os tisztaságú, vadon nőtt, vagy minősített biogazdálkodásból származó olajok és termékek.

Az Oshadhi illóolajok a világ legjobb minőségű, 100 %-os olajai, melyek elismert, megbízható lepárlókban készülnek. Megadjuk minden olaj növénytani nevét, hogy vásárlóink pontosan beazonosíthassák, mit rendelnek.

Az Oshadhi világelső a terápiás célokra használható olajok minőségét illetően. Ez a legelismertebb, legkörültekintőbben előállított aromaterápiás termékcsoport a világon. Kifogástalan gondoskodás jellemzi mind a termesztés, a lepárlás, a palackozás, és a csomagolás fázisát.

Minden Oshadhi termék kézzel készül, mellőzve az elektromágneses hullámokat kibocsátó gépeket, hogy ne zavarja meg semmi az olajok rendkívüli és finom energiáit.

Az európai Eco-Cert minőségellenőrző testület tanúsítványa garantálja, hogy az Oshadhi összes terméke megfeleljen a nemzetközi elvárásoknak.

Arura logo

Magyarország fekvése és természeti adottságai számos gyógy- és fűszernövény termesztésére alkalmas. Baranya és Dél-Somogy különösen kedvező adottságokkal bír. Ez a tény valamint a tiszta, természetes, hamisítatlan illóolajok sokoldalú felhasználásának terjedése hívta életre az Arura Illóolaj Manufaktúra megalapítását 2016-ban Szigetváron.

Illóolaj lepárlónkban gőzdesztillációval egy – a középkor óta hagyományosan – vörösrézből készült, valamint egy a mai kor igényeinek megfelelő rozsdamentes acélból épült lepárlóüstben dolgozzuk fel az illóolaj tartalmú növényeket. Célunk hazai gyógy- és fűszernövényekből jó minőségű, 100 %-ban természetes, terápiás tisztaságú illóolajok és hidrolátumok előállítása. Szaporítókertünkben vegyszermentes körülmények között többféle aromás növénnyel kísérletezünk. A próbalepárlások során desztillált illóolajokat gázkromatográfiás vizsgálatnak vetjük alá, majd az eredményektől függően döntünk nagyobb ültetvény létrehozásáról. Kínálatunkban többféle aromavíz és illóolaj szerepel: Orvosi levendula, Orvosi zsálya, Muskotályzsálya, Citromfű, Borsmenta, Kerti kaukkfű, Kerti izsóp, Rozmaring, Orvosi székfű, Szurokfű.

 

Panarom illóolaj

Számunkra fontos a minőség, ezért kizárólag bevizsgált illóolajokat teszünk a polcainkra. Az illóolajokhoz tartozó minőségi adatlapokat rendelkezésedre bocsátjuk, mellyeket megtalálsz az üzletünkben, valamint rájuk lelhetsz a webshopukban, az adott illóolajok leírásánál.

17 éve az aromaterápia hazai meghonosításáért, a francia aromaterápia egyedüli magyarországi képviseletéért, a biztonságos illóolajok alkalmazásáért, a gyöngéd születés támogatásáért, a felnövekvő generáció egészségvédelméért dolgozunk.

szomódi levendulás

Hogyan kezdődött? Természetesen szeretjük a levendulát… Szerettük volna kipróbálni kreatív ötleteinket valami olyan dologban, mely mindkettőnkhöz közel áll. Az volt a tervünk, hogy hozzunk létre valami különlegeset, melybe tudásunk legjavát tesszük, amit mások is élvezhetnek, és közben nyújtson számunkra kikapcsolódás és aktív pihenést. E gyógynövényes kert feleségem gyógyszerész és jómagam kertész szakmájának közös nevezője, melyet egy festői díszlet közé sikerült helyezni.
Reméljük a közeljövőben Önök is megtapasztalhatják kertünk szépségét!

 

Miután megfogalmazódott a bennünk az ötlet az első feladat megtalálni az ideális helyet a levendulának, mely köztudottan nem szereti a nedves vizes területet, jól érzi magát a köves, száraz meleg domboldalakon, kifejezetten igényli a sok napsütést. Nóri családja Szomódról származik, így nem volt számunkra ismeretlen hogy hol keressük a megfelelő adottságú területet. A határa kifejezetten alkalmas erre,nem véletlenűl híres ez a vidék szőlőtermesztéséről és borairól. Tudtuk, ahol a szólő, ott a levendula is jól fogja magát érezni.

Mindketten visszatértünk gyökereinkhez, Nóri a ott kezdet földet művelni, ahonnan származik, jómagam pedig folytattam azt a családi hagyományt, mely több generáció óta öröklődik a fölművelést.

2012 tavaszán szülővárosomban, Balmazújvároson elültettünk 80 db levendulatövet, hogy megtapasztaljuk a termesztés számunkra kérdéses részeit és tapasztalatot szerezzünk a levendulatermesztésben. Ekkor még Budapesten laktunk, ahol szintén ültettünk balkonládába levendulát, mely aztán igazán ki volt téve a viszontagságoknak. Közben összeházasodtunk és a nászút néhány állomása hova is vezethetett volna, mint a festői szépségű Provance-ba, ahol még inkább magával ragadott a levendulatermesztés. Sok élménnyel és információval feltöltődve kezdhettünk neki levendulás kertünk tervezésének.

error: Content is protected !!
X
0

Your Cart